Servicii

Serviciile noastre

Valoarea centrului de radiologie şi imagistică medicală din cadrul spitalului nostru este dată de echipa de specialiști cu vastă experiență în domeniul imagisticii medicale, de echipamentele medicale de excepție ce înglobează tehnologie General Electric de ultimă oră, precum şi de capacitatea de a oferi investigații în premieră în orașul Constanța. Gama de servicii oferite include examinări de imagistică medicală de mare acuratețe şi cu iradiere minimă, precum computer tomografii, inclusiv colonoscopii virtuale, bronhoscopii virtuale, angiografii CT, coronarografii non-invazive CT, radioscopii / radiografii digitale, investigații PET CT.
Ecografia este un punct forte al spitalului nostru. Medicii noștri îți îndulcesc cele 9 luni de sarcină cu sedințele ecografice specifice fiecărui trimestru. Controlăm și supraveghem îndeaproape sarcina cu sprijinul unui suport tehnic ultramodern. Pe lângă ecografia de sarcină de tip 3D/4D, specialiștii Isis efectuează morfologia fetală, un indicator esențial în dezvoltarea armonioasă a micuțului tău. În cadrul departamentului de Imagistică medicală oferim o gamă variată de servicii ecografice specializate precum ecografia mamară, genitală, endovaginală, abdominal.

Mentiuni speciale

Departamentul este dotat cu aparatură de ultimă generaţie, unică în judeţul Constanţa. Medicii lucrează cu echipamente medicale performante iar o noutate exclusivă este ecograful Voluson E8 Expert BT12 lansat în 2012 la nivel mondial.
Astfel, ecografiile sunt efectuate la cele mai înalte standarde de calitate şi precizie, beneficiind de asemenea de o consiliere atentă.

Program medici

Oncologie
Dr. Ungureanu Ciresica Luni 09:00 - 13:00
Dr. Muntean Andreea Sâmbătă

Programari

Servicii si tarife

Denumire Privat Coplata Moneda
Ecografie
Eco cardiac fetal* 500 Lei
Ecocardiografie* 150 Lei
Ecografie abdomen* 150 Lei
Ecografie de testicul (bilateral)* 150 Lei
Ecografie de tiroida* 150 Lei
Ecografie de vase (artere)* 150 Lei
Ecografie de vase (vene)* 150 Lei
Ecografie doppler* 150 Lei
Ecografie endovaginala* 150 Lei
Ecografie generala (abdomen si pelvis)* 150 Lei
Ecografie mamara bilaterala* 150 Lei
Ecografie mamara unilaterala* 150 Lei
Ecografie musculo-scheletala* 150 Lei
Ecografie osteoarticulara (sold - genunchi - pumn etc)* 150 Lei
Ecografie pelvis* 150 Lei
Ecografie regiune cervicala* 150 Lei
Ecografie rinichi* 150 Lei
Ecografie sold nou-nascut si sugar* 150 Lei
Ecografie transfontanelara* 150 Lei
Morfologie fetala de prim trimestru* 340 Lei
Morfologie fetala de trimestrul doi si trei* 450 Lei
Morfologie fetala sarcina multipla* 600 Lei
Investigaţii CT și PET-CT
Angiocoronarografie CT 900 0 Lei
Angiografie CT abdomen (aorta - vena cava inferioara - trunchi celiac - artere mezenterice) 500 0 Lei
Angiografie CT craniu 500 0 Lei
Angiografie CT pelvis 500 0 Lei
Angiografie CT regiune cervicala 500 0 Lei
Angiografie CT vase periferice (membre superioare / inferioare) 500 0 Lei
Bronhoscopie CT 500 0 Lei
Colonoscopie CT 500 0 Lei
Copie CD 10 - Lei
CT coloana vertebrala cu substanta de contrast nonionica / segment 400 0 Lei
CT coloana vertebrala fara substanta de contrast / segment 250 0 Lei
CT craniu cu substanta de contrast nonionica 400 0 Lei
CT craniu fara substanta de contrast 250 0 Lei
CT membre cu substanta de contrast nonionica / segment 400 0 Lei
CT membre fara substanta de contrast / segment 300 0 Lei
CT pelvis cu substanta de contrast nonionica adm intravenos 500 0 Lei
CT pelvis fara substanta de contrast 300 0 Lei
CT regiune gât cu substanta de contrast nonionica 500 0 Lei
CT regiune gât fara substanta de contrast 300 0 Lei
CT torace cu substanta de contrast nonionica 500 0 Lei
CT torace fara substanta de contrast 300 0 Lei
Film suplimentar 25 - Lei
Investigaţie PET-CT 1100 - Eur
Uro CT 500 0 Lei
Urografie - cistografie / uretrografie retrograda 300 0 Lei
Investigaţii RM
Angiografie RM / segment (craniu - abdomen etc.) 500 - Lei
Copie CD 10 0 Lei
Film suplimentar 25 0 Lei
RM abdominal cu substanta de contrast 500 - Lei
RM abdominal nativ 400 - Lei
RM cranio-cerebral cu substanta de contrast 500 0 Lei
RM cranio-cerebral nativ 400 0 Lei
RM extremitati cu substanta de contrast / segment 500 0 Lei
RM extremitati nativ / segment 400 0 Lei
RM pelvin cu substanta de contrast 500 0 Lei
RM pelvin nativ 400 0 Lei
RM regiuni coloana vertebrala cu substanta de contrast 500 0 Lei
RM regiuni coloana vertebrala nativ 400 0 Lei
RM sâni cu substanta de contrast 500 0 Lei
RM sâni nativ 400 0 Lei
RM umar cu substanta de contrast 500 0 Lei
RM umar nativ 400 0 Lei
Uro RM cu substanta de contrast 650 0 Lei
Radiologie convenţională
Asistenta ATI 50 - Lei
Flebografie 300 0 Lei
Irigografie 250 0 Lei
Radiografie abdominala / renala simpla 60 0 Lei
Radiografie bazin - sold - umar - clavicula 60 0 Lei
Radiografie coloana vertebrala (cervicala / toracala / lombara) 2 incidente 60 0 Lei
Radiografie coloana vertebrala 2 segmente 100 0 Lei
Radiografie coloana vertebrala 3 segmente 120 0 Lei
Radiografie craniana - incidente speciale (SAF - Hirtz - Schuller - Stenvers - mandibula etc) 50 0 Lei
Radiografie craniana standard in 2 incidente 60 0 Lei
Radiografie segmente de membre (brat - cot - antebrat - pumn - mâna - degete - coapsa - genunchi - gamba - glezna - picior - degete) 50 0 Lei
Radiografie torace osos 50 0 Lei
Radiografie toraco-pulmonara 60 0 Lei
Radioscopie pulmonara 25 0 Lei
Radioscopie/radiografie eso-gastro-duodenala 90 0 Lei
Radioscopie/radiografie esofagiana 70 0 Lei
Radioscopie/radiografie jejuno-ileala (Panzdorf) 90 0 Lei

* Vino acum la recepţia Spitalului Privat Isis pentru a-ţi lua cardul Benefisis şi pentru a beneficia de reduceri la aceste servicii.

** Pentru a afla oferta completă de servicii te rugăm să accesezi pagina de Tarife sau să te adresezi recepției Spitalului Privat Isis.

Articole

Ecografia in sarcina

Ecografia este o procedură ce este utilizată pentru evaluarea fătului, placentei şi lichidului amniotic în timpul sarcinii. Se efectuează cu ajutorul ecografului care are la bază principiul ecoului. Aparatul trimite ultrasunete care sunt reflectate înapoi de către suprafaţa examinată. Aceste ecouri sau sunete reflectate formează imagini pe un ecran, similar cu acela al unui aparat de radiografie.


Cum se face ecografia?
Ecografia este o investigaţie nedureroasă. Medicul îţi va cere să consumi în avans multe lichide, astfel ca procedura să poată fi realizată cu vezica urinară plină. Aceasta permite medicului să obţină o imagine mai clară.
Examenul propriu-zis durează în medie între 20 şi 30 de minute, dar poate să dureze uneori şi o oră. Examenul nu necesită o pregătire prealabilă specială. Este recomandabil ca înainte cu 8 zile de examen să se renunţe la cremele aplicate pe abdomen şi, în special, la cele împotriva vergeturilor. Examenul se face cu ajutorul a două sonde: una intravaginală şi cealaltă abdominală. La începutul sarcinii ecografia se efectuează intravaginal deoarece în primul trimestru de sarcină aceasta este mult mai sugestivă decât cea abdominală. În cadrul tehnicii abdominale, medicul acoperă abdomenul femeii cu gel special care permite o mai bună conducere a semnalului ultrasonic şi plimbă sonda exploratoare deasupra acestuia.

Care sunt efectele negative?
Pentru un adult frecvenţa ultrasunetelor nu poate fi percepută de ureche. Însă tehnica ecografiei provoacă vibraţii secundare în interiorul uterului. Aparatura care produce ultrasunetele foloseşte pulsuri de sunete, pentru că un flux continuu ar putea încălzi prea mult ţesuturile examinate. Acest „puls” produce un efect de clopot în interiorul uterului, unde sunetul poate ajunge şi la o sută de decibeli. De aceea, copiii pot auzi, înainte de naştere, ecografiile pe care le fac mamele lor, afirmă specialiştii, care precizează că în aceste cazuri micuţii aud un zgomot asemănător cu cel pe care îl receptează un adult atunci când un tren intră într-o gară. Autorii studiilor subliniază că medicii ar trebui să aibă grijă să nu îndrepte sonda ecografului direct spre urechea fătului (caz în care sunetul perceput ajunge la intensitatea maximă) decât dacă există un motiv de a suspecta anomalii faciale sau craniene. Cu excepţia disconfortului pe care l-ar putea creea această tehnică pentru urechea fătului, cercetătorii precizează că o examinare cu ultrasunete nu are absolut nici un efect negativ asupra copilului.
Există câteva tipuri de ecografii recomandate de către protocoalele de specialitate pentru a fi efectuate pe parcursul sarcinii, însă, în funcţie de patologia acesteia, frecvenţa şi perioadele în care se efectuează ecografiile pot să difere.

Ecografia de viabilitate fetală
Ecografia de viabilitate fetală se efectuează de obicei între săptămânile 6 – 10 de sarcină, intravaginal. Scopul acesteia este determinarea prezenţei şi a numărului de embrioni, confirmarea vârstei gestaţionale şi a datei probabile a naşterii, precum şi dacă sarcina progresează normal în interiorul uterului. Ecografia poate de asemenea identifica chisturile ovariene şi sarcinile ectopice, cauza durerilor pelviene sau a sângerărilor la începutul sarcinii.

Aproximativ 2% din sarcinile concepute pe cale naturală şi 10% din cele concepute pe cale asistată rezultă în sarcini multiple. Cu ajutorul ecografiei se poate determina dacă ambii copii se dezvoltă normal şi dacă împart sau nu aceeaşi placentă. În astfel de cazuri, se recomandă o monitorizare mai atentă a sarcinii.

Screeningul de prim trimestru
Această ecografie se efectuează între săptămânile 11 și 13 de sarcină. De regulă, ecografia se realizează transabdominal, dar există şi situaţii în care este necesară o examinare intravaginală.

Screeningul de prim trimestru este deosebit de important şi poate ajuta la identificarea riscului de sindrom Down, dar şi la depistarea unor eventuale alte malformaţii cromozomiale sau riscuri. Pentru a evalua aceste riscuri, sunt luate în considerare vârsta mamei, nivelul de hormoni din sângele acesteia (ß-hCG şi PAPP-A), precum şi ecografia cu ajutorul căreia sunt măsurate grosimea translucenţei nucale (spaţiul „translucent” al regiunii cefei fătului cuprinsă între tegument şi coloana vertebrală cervicală), prezenţa sau absenţa osului nazal fetal, debitul sangvin din inimă şi ficat, prezenţa sau absenţa oricăror anomalii fizice şi alte caracteristici fetale.

Screeningul pentru sindromul Down efectuat în acest moment al sarcinii nu poate pune un diagnostic precis, dar poate spune dacă ar trebui efectuate investigaţii mai amănunţite. În urma acestui screening vei beneficia de o consiliere atentă în baza căreia doar tu poţi decide dacă riscul de a avea un copil cu sindrom Down este mai important decât riscurile asociate unor investigaţii invazive.

Una dintre aceste investigaţii o reprezintă obţinerea de mostre din vilozităţile chorionice. În acest caz, ecografia poate ajuta la determinarea locului de pe placentă de unde poate fi obţinută o mostră de ţesut. De asemenea, în cazul amniocentezei, ecografia este de ajutor pentru medic în identificarea fluidului amniotic, precum şi poziţia placentei şi a fătului, care trebuie evitate de către ac. Indiferent de decizia pe care o vei lua este recomandat să efectuezi o ecografie la 20 de săptămâni de sarcină pentru a evalua eventuale anomalii fizice.

Screeningul de malformaţii (ecografia de morfologie fetală)
Între 20-24 de săptămâni se efectuează o ecografie amănunţită cu ajutorul căreia sunt identificate toate malformaţiile care pot fi văzute ecografic. Această ecografie este cea mai importantă! Este examinată cu foarte mare atenţie fiecare parte din corpul bebeluşului tău: creierul, faţa, coloana vertebrală, inima, stomacul, rinichii şi vezica urinară, membrele. De asemenea sunt evaluate: greutatea fătului, poziţia placentei şi cantitatea de lichid amniotic.

În cazul femeilor cu un risc ridicat de naştere prematură (sarcină multiplă, naştere prematură în trecut, anomalii ale uterului sau intervenţii chirurgicale anterioare asupra colului uterin), este efectuată de asemenea o ecografie transvaginală pentru a măsura lungimea colului uterin. Dacă sunt detectate anumite anomalii, cuplul va beneficia de o consiliere atentă din partea personalului specializat al Centrului de Excelenţă în Medicină Materno-Fetală.

Ecocardiografia fetală
O examinare detaliată a inimii bebeluşului tău este efectuată în a 20-a săptămână de sarcină de către un cardiolog specializat din cadrul Centrului de Excelenţă în Medicină Materno-Fetală.
Această ecografie rezultă ca o recomandare efectuată în urma screeningului de malformaţii şi este indicată în special femeilor cu un istoric de anomalii cardiace în familie sau dacă a fost depistată o translucenţă nucală ridicată în cadrul ecografiei de 11-13 săptămâni. De asemenea, ecografia este importantă în evaluarea riscului de sindrom Down deoarece mulţi dintre aceşti copii prezintă şi anomalii cardiace care pot duce la deces.

Investigarea stării de bine a fătului
(wellbeing scan)
Dacă sarcina este lipsită de probleme până în acest punct, se mai efectueaza o ecografie la 32 de săptămâni pentru investigarea stării de bine a fătului (wellbeing scan). Prin intermediul acesteia sunt evaluate greutatea şi sănătatea fătului, astfel:
- este estimată greutatea fătului prin măsurători ale dimensiunilor capului, abdomenului şi femurului;
- sunt examinate mişcările fătului;
- sunt examinate aspectul şi poziţia placentei;
- este examinată cantitatea de lichid amniotic;
- evaluarea debitului sangvin către placentă şi făt prin intermediul ecografiei Doppler color.
Din acest moment, dacă discutăm de o sarcină fără risc, viitoarea mamă nu mai trebuie investigată ecografic până la momentul naşterii.

Vizualizari: 8907 | Voturi: 3

Comentariul tau

Comentarii

  • Litescu Mihaela

    Buna ziua, la cat timp de la efectuarea unui CT se poate ramane insarcinata?

Harta site